h1

Knappar stora och små

26 oktober 2010

I en byrålåda ligger en låda. I den lådan ligger från början snyggt och prydligt knappar. Sorterade efter färg och storlek. Men sedan finns det knappar i sådana där små plastpåsar som ibland hänger i nyinköpta kläder. Plastpåsar innehållande extraknappar ifall man tappar en knapp. Det finns alltså plastpåsar med knappar stora o små. Det finns knappar till jeans, jackor, kappor, blusar, kjolar, byxor, skjortor, ja till alla de kläder som det sitter knappar i, till alla dessa finns det en liten plastpåse med extraknapp i.

Men så blir plagget gammalt och slitet, man kastar det. Eller så tröttnar man på det och lämnar det till second hand, eller ger bort det till någon kompis. Vad händer då med den där extraknappen som ligger fint i sin plastpåse i lådan, i byrålådan. Jo, den blir kvar. Efter säg 10, 20 till o med 30 år hur många sådana där påsar med extra knappar har du? Just det, ingen aning. Och inte vet man sen vilken påse som innehåller knapp till den eller den blusen, kjolen osv.

Alltså blir knapparna liggande kvar och lådan blir full av knappar som är utan kläder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: