h1

Hästarna lämnas att dö

02 februari 2011

Jag blir upprörd och förbannad när jag läser om hästarna på Irland som lämnats vind för våg att svälta eller frysa ihjäl. I spåren av välfärd, när alla började skaffa en häst = status. Ja när grannen skaffade en häst, så skaffade nästa granne tre hästar. De måste ju hela tiden visa sin status. Men när krisen kom och folk inte ens hade råd att bo kvar i sina hus lämnade de sina hästar att gå lösa. Visst, sommartid då finns det bete, men under vintern. Nu fryser de ihjäl, om de inte svälter ihjäl. Det är ett fruktansvärt djurplågeri. Har man skaffat djur får man ta hand om dem. Materiella saker kan man lämna –  men inte levande djur (eller människor)

Över 20 000 hästar har lämnats. Flera har avlidit, andra vandrar runt som levande skelett. Sånt här får inte hända!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8430528.ab

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: