h1

90-åring i slagsmål på demensboende

31 juli 2011

Alltså min pappa, dryga 90 år, bor på demensboende sedan ett antal år tillbaka. I förrgår fick jag ett samtal där sköterskan upplyste mig om att min pappa varit i slagsmål och fått en blåtira. Pappa hade gått in på en annan mans rum, mannen ville köra ut min pappa (förklarligt) men pappa förstod inte. Den mannen har inte bott mer än några månader där. Mannen blev arg och nitade min pappa, tydligen har han hållt honom hårt i armarna också. Pappa föll mot garderob eller vägg. Idag har min pappa ett igenmurat öga med ett sår under där knytnäven träffade. Dessutom är ögonvitan helt blodig. Armarna är täckta av hemska mörkt blå/röda märken. Han själv vet inte vad som hänt, och tur är väl det.

Demensboendet är helt OK, de är bra där personalen. Men de är för få. De kan inte alltid ha kollen på om någon går in till en annan boende. Så vad göra?`Saken skall tas upp med högre instans och det har gjorts avvikelserapport. Men det hindrar inte min oro för pappa. Det kan hända igen att han går in till denna mannen, vad händer då? Nästa gång kanske pappa slår den andra mannen, någon av dem kan ramla och slå sig illa. Pappa klagade över sitt knä, han undrade om vad som skulle hända efter olyckan med bilen. Han vet inte vad som hänt!!!!

Ord behövs inte!

Faktum är att jag blev ledsen och rädd över vad som kunde hänt och vad som kan hända! Personalen har lovat ta hand om detta, jag får tro på dem!

One comment

  1. Det är skönt att han bor på ett bra boende. De har redan kontaktat kommunen och arbetsgivare. Det är en sådan ovanlig händelse att de flesta är oförberedda på det. Men det skall följas upp och det viktiga är att det inte händer igen!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: