h1

Tvåhövdad orm = orm med två huvud!

03 november 2011

Låter inte klokt, men sista veckan har jag läst 2 olika  notiser om om 2 olika ormar på 2 olika platser i världen. Det ena var en huggorm (enligt bilden) på Själland i Danmark som hade setts med två huvud, en liten orm endast 15 cm lång.

Senast idag i Hallands Nyheter var det en bild på en orm med 2  huvud.  Ormen är en honduransk albinomjölksnok med två  huvud som bilogerna på University of Central Florida i Usa nu sysselsätter sig med att studera. Funderingar, en ormkropp, två huvud och två hjärnor. Med två hjärnor som ger kommando klarar den sig dåligt ute i det fria, men i fångenskap går det bättre. Enligt notisen kan den då leva upp till 20 år. Alla snokar av den här släkten, Lampropeltis är kannibalistiska – man undrar hur det går till då – äter den upp sig själv?

Söker man på nätet finns det faktiskt en hel del 2-hövdade ormar, bl a We, en två hövdad Råttsnok som såldes på eBay för ett par år sedan, då 6 år gammal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: