h1

Kvinnliga 40-talister i en skarv

27 april 2015

Laser i dagens tidning (igen) om hur bra alla 40-talisterna har det. Många har det säkert bra. Men det finns förlorare i detta gäng också. Ta exempelvis alla de kvinnor/mammor som valde vara hemma hos barnen istället för att göra karriär, valde att jobba deltid tills barnen gått ut skolan. Och de som dessutom separerade.

Vi 40-talisternas kvinnor var i en skarv. Tiden för då kvinnor stannade hemma med barnen, samt tiden för då kvinnor började jobba. Det var svårt med barnpassning på den tiden. Dagis var inte speciellt utbyggt. Det var kvinnor/mammor som valde bli Dagmammor för då fick de vara hemma hos sina barn, samtidigt som de jobbade med att ta hand om andra barn. Man kunde dessutom ha barnflicka som tog hand om barnen under tiden man jobbade.

De kvinnor som valde vara hemma med barnen, valde jobba deltid tills barnen var rätt stora och som dessutom sedan separerade – de är förlorare. De tillhör inte de 40-talister som har det bra. Tvärtom! Deras pension är inte stor. Det är knappt de klarar sig på den. De har trots allt jobbat hela livet sedan de gick ut skolan. Deras ex män, lever gott på sin pension. De kunde jobba för fullt, de hade ju en kvinna hemma som skötte barn och hem, samt passade upp på mannen. De männen har de rätt bra, om man jämför.

Lite surt är det faktiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: