h1

Hundbajs – En skitsak

04 februari 2009

Från Expressen: Nu kan det bli tvång på att plocka upp hundbajs

Folk har fått nog av hundbajset i Vellinge.
Längs vissa stråk ligger avföringen i högar.
– En del invånare har beskrivit det som att de bor i en hundlatrin, säger Tommy Larsson, ordförande i tekniska nämnden.
Nu kan hundägarna bli tvungna att börja plocka upp bajset. – Slut citat.

Det är för mig självklart att ta upp hundbajs. Slänga min bajspåse i en ett sopkärl. Men det finns de som INTE gör så. En del ”skiter” i det, andra plockar upp det i en bajspåse, slänger påsen vid trottoarkanten eller  vägkanten. Det kan jag tycka är ännu dummare. Påsen försvinner inte med tiden det gör bajset.

Men om det blir tvång på det borde det bli tvång att plocka upp glassplitter efter flaskor etc som ligger på cykel- och gångvägar, trottoarer och gator. Det ställer till med förtret som punktering på cykel eller mopet o liknande fordon, sommartid kan folk få det i fötterna om man händelsevis går barfota. Hundar, katter och andra djur får det i sina tassar. Glaset kan också i skogsmark ställa till med stora eldsvådor. Sen alla tomma öl- och drickaburkar som slängs överallt, ex på gräsmattor. Sedan när gräset klipps, går burken sönder och kan då orsaka skador.

Ta förstörelse av busskurer, som ibland är splittrade i tusentals glasbitar. Vilka ligger där och skräpar ner.

Så vadå? Blir det tvång på att ta upp hundbajs, skall även alla de som slänger skräp också plocka upp efter sig. Samt att betala för förstörda busskurar. Om det är ungdomar som inte har inkomst, får väl deras föräldrar betala. Eller så får de städa och kanske städa efter en stökig helg i staden efter andra som krossat glas.

Nej, ta´t lugnt med tvånget!

2 kommentarer

 1. Det var slumpen som lät mig snubbla över din blogg och det var inte svårt att avså från att kommentera det som jag själv irriteras över, nämligen att behöva kryssa mellan alla dessa skithögar. ”Nisse”, taxen alltså, och jag (med påsar i fickan!) är mycket ute och går och varje gång han gör ifrån sig tittar han på mig som om han ville säga ”du plockar väl upp efter mig?”. Ja – det gör jag! Och så går vi vidare. Men någonn munter syn är det inte att se andra hundars exkrementer på gångvägar, stigar och trottoarer. Och helst placerad precis där man går.
  Men – jag har funderat lite.
  Kan det inte vara så att hundägarna äger ett visst mått av hänsyn i alla fall? Man ser ju tydligt var högarna ligger och kan lätt undvika dem.
  Det som är märkligt är reaktionen som hundägarna visar när jag vänligt men mycket bestämd påpekar att de bör plocka upp skiten. Och tror du att de gör det? Nej! De blir förbannade istället! En primitiv reaktion, inte sant?
  Men jag tröstar mig med att det måste vara deras samvete som gör sig påmind och att de saknar all form av vett och logik!
  Och förresten, vad är det för logik att låta hunden göra sitt, plocka upp det och sedan låta påsen ligga kvar?
  Det är väl inte värre att plocka upp efter hunden än att torka sin egen bak…! Men det kanske hundägarna inte heller gör.


  • Nu när snön försvinner ser man dessa gamla kladdiga bajshögar som folk låtit vara i vinter. I ”tron” att de försvinner när snön tinar. Men de som tar upp bajset i påsen och sedan kastar påsen – de överträffar allt! Allt av dumhet. Jag tar också upp efter min hund. T o m i skogen om det är på stigen eller där man kan förvänta sig folk gå. Det är så enkelt att ta upp det, nu finns det t o m roliga bajspåsar i färg och även med döskallar på…… Påse som påse!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: