h1

Det blev MORD TILL MATEN!

07 februari 2009

En fantastiskt lyckad kväll. Trots mord till maten!  I spöklig dimma gick vi tillsammans med vänner från parkeringen vid Kallbadhuset mot fästningen. Färjan gav signal strax intill oss, men vi såg den inte. Efter en stund kunde vi skönja ett svag ljusskimmer strax intill Kallbadhuset – Färjan. Den var nära oss men vi såg den inte! Den var som ett trolskt skimmer – om man ansträngde sig kunde man se ljuset.

Inför kvällen

På Borggårdens Restaurang blev vi anvisade våra platser vid ett av de tre långborden. Serverade en god drink innan föreställningen började. På bordet bakom oss satt min äldsta barndomsvän och hennes man tillsammans med två vänner, det var också jättekul!

 

De fem skådespelarna kom in en efter en, inbjudna till en träff av olika orsaker. Så var föreställningen i gång. Skådespelarna rörde sig mellan borden och i hela lokalen. Kul grej!

Vid första pausen fick vi Hummersoppa med hemlagat bröd och vitt vin. Därefter var det dags för andra akten. Mer och mer invecklat, vi skrev förbrilt ner vad vi  trodde skulle leda oss fram till mördaren.

I andra pausen serverades dansk fläskstek med tillbehör och rött vin. Det smakade förträffligt och  under tiden vi åt, diskuterades eventuella mördaren. Tredje akten startade och det hela blev än mer invecklat.  Dags för kaffe, avec och dessert i tredje akten, nu kändes det nästan som om vi närmade oss en upplösning av problemet. Vi fick ett papper med de tänkbara mördarnas foto, det var dags att ringa in den person som man trodde var mördaren, skriva under med vårt namn.

Sista akten, spännande, dags få veta vem mördren är. Vi hade satsat rätt, men idag var det hela 30 % som gjort samma sak, kvällen dessförinnan hade endast en gissat rätt. Föreställningen var slut, men det var inte kvällen. Tillsammans med min barndomsvän och deras vänner fortsatte vi alla hem till oss – kvällen var uppslupen och blev sen. Men vilken toppenkväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: