h1

Jobb + utflykt

07 april 2009

Idag var jag på utbildning i Halmstad. Min son skulle till skolan som ligger i Halmstad så vi gjorde sällskap. Roligt få en stund tillsammans.

Utbildningen var en kurs som rörde  äldrevården, service, distribution av – i mitt fall – mat. Trodde inte kursen skulle ge så mycket men det gjorde den. I alla fall lärde jag mig en hel del jag aldrig hört talas om tidigare – nyttigt. Vi startade på morgonen och höll på till halv fyra.

Min son mötte mig och vi åkte vidare till Helsingborg. Det var skönt väder att köra i  med lagom sol – typiskt svenskt LAGOM. Det går en gräns vid Hallandsåsen, en gräns för hur långt våren har kommit. Söder om åsen är det mycket grönare än norr om. Det är underligt vad en sådan liten sträcka betyder mycket.

Vi skulle möta den killen som min son köpte sin bil av häromdagen för att hämta vinterdäcken till bilen. Strax innan Helsingborg ringde vi och fick besked om vad vi skulle mötas. Knutpunkten ansåg han låg bäst till. OK lätt hitta dit. Men idag verkade alla gator vara under reparation och uppgrävda, så vi kunde inte komma fram.  Vi hamnade istället vid en båthamn för nöjesbåtar norr om Knutpunkten. Vi väntade på killen, men han dröjde. Han hade då i sin tur inte hittat oss utan kört ut till Sofiero slott. Jag trodde det låg vid en väg högre upp, så vi kör givetvis fel bland alla dessa uppgrävda gator. Till sist hamna de vi dock rätt ute vid Sofieros slotts parkering.

Öresund

Öresund

Svanar

Svanar

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi fick lastat in däcken och åker sedan tillbaka till Helsingborg. Det var vackert över mot Danmark, vi stannade till och såg över sundet mot Kronobergs slott, ett antal svanar gled förbi i havet utanför oss. Vi hade hoppats på att hinna med en tur över till Helsingör, men nu var klockan i det närmaste 6. Vi styr istället färden hemmåt via en Mac Donalds för att få lite i magen.

Danmark

Danmark

Här den nya bilen!
Nya bilen

Nya bilen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: