h1

Burning Man

20 augusti 2009

Just nu Packat och klart på TV1, första inslaget handlar om ”Burning Man” som går av stapeln i Nevada varje år slutet av augusti – början av september.

I Wikipedia kan man läsa: Burning Man is an annual event held in the Black Rock Desert, in Northern Nevada. It takes its name from the ritual burning of a large wooden effigy on Saturday evening. The event is described by many participants as an experiment in community, radical self-expression, and radical self-reliance.

The event is open from the last Monday in August until Labor Day (the first Monday in September). The event is organized by Black Rock City, LLC. In 2008, 49,599 people participated in Burning Man. Slut citat.

Detta var ett otroligt jippo. Folk fick göra sånt man inte gör i städer osv, Klä av sig nakna, måla kroppen, klä sig i slipsar, bygga fordon som ser ut som vårtsvin, bli ballerina för en dag, Ett kolossalt jippo, stort som en medelstor stad. Black Rock City, en stad som finns just bara för detta en gång om året och befolkas av omkr. 50 000 människor och sedan upplöses staden igen.

http://svt.se/2.6377/1.1317025/

http://www.burningman.com/

http://www.burningman.com/whatisburningman/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: