h1

Tsunamin, jordbävning

30 september 2009

Vi har ännu ingen TV vilket innebär att man är rätt fattig på de senaste som händer. Men det finns radio, dator och tidningar. Det har varit många naturkatastrofer det sista. Känns lite oroande med så många. Här är tsunamin som drog in över Samoa öarna och förstörde över 70 byar. Den första vågen var nio meter hög. Tur nog har en varnings som gått ut räddat många människor.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article5883874.ab

Ett jordbävning inträffade i Indonesien i provinsen Sumatera Barat ligger Padang och där bor nästan 900 000 invånare. Många sov när det hände. Husen rasade samman och många människor klämdes under dem. Skalvet hade magnituden 7,6 på Richter-skalan och var bara ca 45 kilometer väster om Padang. Sjukhuset kolapsade, flygfältet stängdes, de blev utan el.

Här gnäller vi över lite regn och kanske att det blåser …….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: