h1

Alla Helgons dag/natt eller Halloween

31 oktober 2009

En dag då vi går till kyrkogården/gårdarna och tänder ljus för våra nära och kära.  Men det finns kyrkogårdar även för våra vänner djuren. Våra husdjur får också sin gravplats som vårdas och där man tänder ljus. Kyrkogårdarna är oerhört vackra på kvällen när mörkret faller och de tända ljusen lyser i mörkret.

Sant Jörgens Kyrkogård i Varberg

På kvällen kommer barnen. De  klär ut sig och springer runt i husen och frågar ”Bus eller Godis”. Oftast får de godis, för vem vill ha ett ägg kastat på fönstret? Det gäller att man bunkrat upp godis till dem. Vi köper pumpor och skär ut hemska ansikten i dem, sen sätter vi ljus i dem. Det blir vackra ljuslyktor i mörkret. Bus eller Godis?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: