h1

60 mördades för fettets skull, fett till smink

21 november 2009

Hämtar in morgontidningen strax efter fem, tar en kopp te, sätter mig i sängen för att ha en skön morgonstund (tänkte sova vidare sedan). Bläddrar i HN, läser en rubrik

Liga i Peru handlade med mänskligt fett! Rubriken fick mig att vakna till rejält. Handla med mänskligt fett – hur får man tag i mänskligt fett?

Jag läser vidare Polisen kom ligan på spåren när man fann en mördad man i Anderna. Då fann de även ett primitivt labratorium med köttkrokar i taket och 17 liter fett i plastflaskor.Man har också funnit en container med mänskligt fett som fraktats från Lima till Huanuco. Även kvarlevor från flera offer har hittats. Man har gripit 4 personer för att kanske dödat 60 människor.

Det sägs att fettet sålts till Europa för ca 100 000 kronor per liter till kosmetiska laboratorier i Europa. Det är olagligt med mänskligt fett i kosmetiskan, men man kan inte utesluta att det finns ändå, säger den svenska branschen.

Citat: Ligan kallar sig Pishatacos efter en urgammal sägen om en mördare som har ihjäl människor för att stjäla deras fett.

Man använder fett i vissa cremer för att bevara fuktigheten, men det är fett från djur. Mänskligt fett kan användas när det gäller antirynkbehandling, men då används fett från patienten.

Kan säga att jag blev upprörd, lindrigt sagt av denna artikel. Under den artikeln fanns en om barnen i Afghanistan. De barnen har det sämst i hela världen. Spädbarnsdödligheten är så stor som 257 barn på 1000 som föds.  

De har inte tillgång till vaccin mot sjukdomar, de harinte rent vatten, skolor attackeras, hjälpmedelsändningar går inte fram.

Å här hemma klagar vi över att det regnar, över svårt hitta parkeringsplatser och andra baggateller.

Ute är det stjärnklart, det börjar ljusna i öster. Tror jag sover en stund till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: