h1

Vanvårdade grisar!

24 november 2009

NYHETER MORGONEKO:

I morse när jag åkte till jobbet och hörde nyheterna blev jag rejält upprörd. På en grisgård, som ägs av ordförande för köttböndernas organisation Swedish Meat och styrelseledamot på HK Scan och svenska djurhälsovården, är grisarna rejält vanvårdade.

Det är trånga smutsiga bås. Grisarna står och trängs runt nåt. En död gris, stel och uppsvullen ligger den där på golvet, de andra grisarna äter på den.

Gården granskas genom Djurrättsalliansen som filmat gården i Flen. Enligt nyheterna så har Ekot kontrollerat att filmen är äkta. Djurrättsalliansen har undersökt ett 100-tals gårdar.

Filmen visar också att en del grisar har gamla skador på benen. Det finns ingen halm i båsen.

Men ägaren säger sig inte känna till några brister vare sig på sin gård eller andra. För ett år sedan avslöjades att 40 % av gårdarna har brister. Vid undersökningar har det visat sig att grisarna har sår och skador, går i sin egna avföring (grisar är ett renligt djur!), de får mat som skall få dem att växa snabbt, mat som gör dem sjuka.

Detta är på gårdar som föder upp grisar till slakt, kött som skall hamna på vårt middagsbord. Uppfödarna vill troligen bara tjäna pengar på dem. De struntar totalt  hur grisarna behandlas. Jag undrar – hur är det med andra djur, vars kött vi köper, hur har korna (nötkreatur) det.

Att det är ordförande för Swedish Meat, styrelseledamot mm som har denna gård där djuren vanvårdas, är i mitt tycke fruktansvärt, absolut inte acceptabelt.

Hämtat fr SR.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: