h1

Haiti – en kaotisk plats

24 januari 2010

Haiti, det har skrivits massor om katastrofen där. De flesta av oss ser på TV, hör på radio och läser tidningarna om denna enorma katastrof. Många, väldigt  många skänker pengar. Men nu hör man att pengarna hjälper inte helt, det behövs hjälp som läkare, sköterskor, proteser, människor för att bygga upp bostäder, mm. Jag undrar ibland, allt vi skänker kommer det fram? Hamnar det i någon annas ficka? Hur mycket av det som skänks kommer till platsen?

Hur skall man hantera alla dessa föräldralösa barn. Man har nästan lust åka dit och öppna ett barnhem. Det gjorde folk i Thailand efter Tsunamin. Men, jag har inte resurcer för det. Inte kunskapen heller. Fast det finns det ju andra som har. Vad händer alla dessa barn sedan? Hur skall de försörja sig? Lagligt, brottsligt, prostitution etc?

Hur gör man med alla dessa som har ambuterat någon kroppsdel och får protes, som skall bytas ut efter ett antal månader? Det krävs en enorm insats inom sjukvården.

Alltså man känner sig så totalt hjälplös, det är så lite man kan göra. Självklart är det bra att skänka pengar, något kommer väl fram får jag hoppas.

Naturens makter kan vi inte göra något åt, det var samma med det som hände med Tsunamin och även får Gudrun här i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: