h1

Smitande fackordförande

18 februari 2010

Nu är jag förbannad. I förrgår blev min kollegas bil påbackad av en person som skulle backa med ett släp in på parkeringsfickan jämte kollegans bil. Detta före klockan 7 på morgonen. Vid halv 8 märker kollegan att hennes bil har en lång repa på bakvagnen samten vass buckla in. Hon vet vems bilen med släp är.  Tittar på släpet, där finns märken av hennes bil.

Hon går till honom. Som är väldigt frågande….? Va? Men går med ut och tittar. jaha, säger han. har jag gjort det? Men det går knappast att neka. Ta hand om det du, säger han. Du måste skriva på pappret om skadan, säger kollegan. Nej, jag går och ringer mitt försäkringsbolag. Så går han.

Efter ett bra tag gå jag in till honom. Där sitter han utan att ha ringt. han skall ringa när de öppnar. Men du måste komma och skriva på pappret och din version av det hela. Nej, säger han. Jag skall inte skriva på nåt. Jo, säger jag…

Han struntar i det. jag hämtar pappret hos kollegan som har ett specialjobb i ett annat rum. jag går tillbaka till honom med pappret. Nej, jag skriver inte på säger han. Du måste, säger jag. Han sitter på stolen med pappret i handen, händer som darrar, darrar av rädsla eller vad?

Kollegan kommer, hon skriver på sin sida och version ger honom pappret. Varsegod, titta där, det är din sida, säger hon och pekar var han skall skriva.

Han skriver under. Tack o lov tog vi kort på bilen och släpet och skadan på hennes bil. För idag, 2 dagar senare, har han ännu inte anmält det till sitt försäkringsbolag. Och vad värre är – han har uppgett felaktig registreringsnummer,   till en bil som inte finns. Det kallas förfalskning. Kollegan har nu sagt till sitt försäkringsbolag som kommer att kontakta honom.

Men grejen är den, han tror sig vara en betydelsefull person. Han är facklig ordförande på jobbet. En typ som många vill bli av med, men det går inte. Frågan är: hur kan en vuxen person beté sig på detta sättet. Han skall väl inge förtroende till personalen. Visa ett rättfärdigt beteende. Jag kan inte se att en person som beter sig som honom skall kunna sitta på den posten. En falsk person som inte står för sina handlingar – det är ingen fackordförande. Möjligen en som tror sig kunna glida runt och vara betydelsefull, fast är en skit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: