h1

TravelBase till Hanoi

08 april 2010

Så var jag i Hanoi igen. Det dröjde hela 23 år till första besöket efter mina fem år vid Vinh Phu Pulp and Paper Mill i Bai Bang till första återbesöket i Vietnam. Nu har det bara gått 1½ år och det kommer förhoppningsvis inte dröja så länge till nästa besök. 

Vi landade sent och det var mörkt när vi äntligen kom till hotellet. Hoan var snäll och körde oss från flygplatsen till Thang Long Opera Hotel. Vi fick ett jättefint rum på 6:te våning. Skönt vara på plats.

Hoan Kiem Lake

Första dagen började med en rundvandring runt lilla sjön – Hoan Kiem Lake. Därefter hade vi ett möte på den resebyrå vi samarbetar med. Ett givande och bra möte. Vi fick även en fin present av dem.

På kvällen gick vi ut och åt med min fd kollega och vän Mrs Hai. Hon tog oss till ett fantastiskt ställe med en service som var otrolig för att inte tala om maten. Den var inte bara god, uppläggningen av maten var ett konstverk. Dessutom var det live music, av tre flickor som spelade stränginstrument.

Biff och räkor i snyggt upplagt

Live Music - jättevackert

Nästa dag var lite lugnare och vi börja dagen som vanligt – frukost! Därefter ett möte med Sales Manager på hotellet.

 Går ut och strövar marknadsgatan upp till Marknaden där köpslår vi på allt från hårspännen, tyg, solhatt, souvenirer till handväskor. Med souvenirerna gickdet bra, med tyget sämre men OK, däremot handväskan gick inte alls. En röd läcker märkesväska, nästan gjord för mig! Hon begärde 3 miljoner dong, ni läste rätt. Vi prutade och försökte få ett bästa pris. Men inte, det var 3 milj dong som gällde vilket i sig är ca 1 200 kr. Hon hävdade det var en äkta vara – tro´t den som vill.

Marknaden

Sidentyger

Marknaden

Marknadsgatan är ett vimmel, men roligt. Tyvärr var det en ung flicka/kvinna som blev bestulen. Hon gick med sin bärstång över axel när en ung kille rusar fram och rycker en röd plastpåse från hennes tunga korg. Vi stog precis intill, men man fattar knappt vad som hänt innan det är över. En äldre kille på moped tog upp jakten på tjuven.

Marknadsgatan

Vi gick till ett litet matställe vid Hoan Kiem Lake, satt där i nästan tystnad och njöt av utsikten över sjön innan vi återvände till hotellet.

På kvällen var vi på affärsmiddag med Hoan och hans familj. Även hans fru är i resebranchen, chef för 55 personer. Vi åt på en exklusiv restaurang som serverar bara svamprätter, en upplevelse och till detta rött vin. Frukt och lotuste till efterrätt.

Nästa dag var förkyld, dvs jag var jätteförkyld. Trots det gick vi till Posten för att skicka paket hem med bl a min röda dunjacka, souvenirer, tyg mm. ca 100 kr /kg med flyg kostar det.

Resten av dagen fördrev vi på rummet, jag nedbäddad halva dagen. På kvällen goda räkor i matsalen därefter en film på rummet. I morgon bär det av med flyg till Hue.

2 kommentarer

  1. Kul att se den stora förändringen sedan jag var där 81-83


    • Ja det har hänt mycket på de åren!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: