h1

Jämlikar

10 juli 2010

Funderar på olikheter. Kvinnor och män, döttrar och söner, farföräldrar och morföräldrar. Det blir märkligt nog förändringar mellan dessa parter, oavsett man vill eller ej. Man värderas olika. Jag förstår inte hur och varför? Det är skillnad i jämlikheten mellan generationer och det blir klyftor, varför? För  umgicks generationer mer och jag tror det var bra för alla, inte minst för barnen. Man lärde sig tidigt att respektera och ta hänsyn till varandra. Personligen tycker jag det brister en del där. När man är ute och reser framför allt i Asien ser man skillnaden. Där respekteras de äldre med vördnad även av den tuffaste killen och/tjejen.

No connection – no care! Vissa umgås man med, andra utnyttjas. Vissa glöms bort och andra glöms aldrig. Vad är det som gör detta?

Tack och lov för att man alltid har bra kontakt med sina närmaste – det är jätteskönt! Eller har man det? Who knows? Tankar på lördagskvällen i väntan på att det skall bli svalare och dags för en kvällspromenad med kvällens cavalier: James Bond.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: