h1

Utlåst från bilen på Hajen!

03 augusti 2010

Vissa dagar är bara inte bra dagar! Som igår, brorssonen ringer och säger att de kommer tidigare än beräknat, redan vid lunch. OK! Inga problem. Kör till Cheapy för att köpa ”hönsnät” samt pålar för att sätta upp staket. Skall passa exet´s sambo´s hund från i morgon. Hon rymmer genom fårnätet som sitter mot åkern.

Alltså in på Cheapy, handlar ett par rullar nät och ett antal stolpar. Till Hajen för att handla. Självscanning, in snabba ryckt. Inga fickor på kläderna. Plånbok, mobil och nycklar i handen samt inköpslista.

Kommer till kassan med all mat packad i kassen och plånbok och mobil. Men var är nycklarna????? Får ställa vagnen i kassan, in i butiken och leta. Får hjälp av en väninna, hennes dotter och sambo. Men det finns inga nycklar.

OK får gå till bilen och skall få skjuts hem av väninnan. Kollar bilen. Vad sitter i bilen? Nycklarna så klart i tändningslåset. Tja, utstängd. Ringer sonen som kommer och kör mig hem de där 9 km.

Går in och sätter maten i kylskåpet, brorsonen från huvudstaden med flickvän har kommit. ”Hej, hej, jag kommer snart igen!”.

Sonen kör mig tillbaka till stan och bilen. DÅÅÅ slår jag händerna för ögonen NEJ NEJ NEJ! Jag glömde extranyckel hemma!

Men maken är i stan på apoteket. Ringer honom, ok säger han, jag är på apotek Kronan, det på hörnet. Visst, sonen kör mig dit och jag går in. Ingen man där inte. Ringer honom igen. Jo men han väntar där. Men han var på nya apoteket (på hörnet) vid parkeringshuset. Men han kommer med sin bil och hämtar mig.

Vi åker hem. Senare på dagen kör brorsonen mig till stan. Han och hans flickvän skall hälsa på farfar. Tillsammans tar vi en fika på Kurorten, sitter ute i solen, känner lukten från tång och njuter av de sköna vindarna. Fikat var dyrt men väldigt gott.

Kör till Hajen, men jag glömmer visa var han skall svänga, så vi kör förbi, får ner till den stora 5-vägs rondellen och tillbaka till Hajen. Äntligen kan jag öppna min bil och köra hem.

Grillning på kvällen, maken fixar. Jag avreagerar mig genom att slå ner stolpar och fästa upp hönsnätet, skadar givetvis benet och blodet rinner. Men vadå?

God mat och lite vin. En härlig dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: