h1

Måla tak!

03 augusti 2010

I helgen som gick fick jag äntligen ”tummen ur”! Kökstaket blev målat. Det var GRÅTT innan, men att det var SÅ grått hade jag inte sett. Vi har kompletterat köket med skåp och bardisk, tapetserat. Men taket trodde vi var OK, men icke. De var GRÅTT!

Tejpade upp papper och täckte alla skåp och bardisken, lade ut tjockt papper på golvet. Sen var det att börja mål. Nu syntes det hur grått taket var när jag började måla.

Men en dragning räckte inte det syntes tydligt. Medan kökstaket torkade drog jag halltaket. Enklare att täcka, bara golvet, för här skall tapetseras sen. Men lamporna gick inte få loss. Lite strul men det gick. Här var det lättare för det var vit färg från början.

En andra strykning på kökstaket. Klockan början bli mycket svårt se lamporna är nerplockade. Över 7 timmars arbete, trött och målarfärg lite här o där. Kvällsrunda med James. In i duschen, sen en kopp te och TV.

Söndageftermiddag, dottern kommer: ”Det är ojämnt randigt i taket!” ”VA?” Sant, nu i dagsljuset syns det. Just börjat dra ner pappren som täckte skåpen. Upp med dem igen och en TREDJE dragning. Nu får det räcka!

Men klar är jag inte med helgens jobb, nu är det dörrposterna på fyra dörrar i hallen som skall målas. Dagen går. Äntligen dags för att göra rent målarverktygen.

James ligger i TV-rummet och skäller vill ha uppmärksamhet. Går till honom, han kan inte ställa sig upp. Problem med bakbenen. Pysslar om  honom och ger honom medicin. Efter en halvtimma får han lite att äta och vi tar en mycket kort kvällsrunda.

Sen läge för duschen och en kopp te. PUST! Vilken helg. kroppen värker!! Men ack så skönt – ett vitt tak i köket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: