h1

Fasadmålning

10 augusti 2010

Ibland är det bara så roligt att jobba! Just nu har det kännts så ett tag. Det är väl ett ryck som går över – kanske bra!

Projektet nu är FASADMÅLNING! Vårt hus har eternitskivor som beklädnad. Inte så vackert kanske. Men istället för att riva ner et sådant bra och underhållsfritt material så målar jag det.

Skurar fasaden

Började med att tvätta väggen vid garage/hus och målade det sedan i en ”vit narciss” färg. Snyggt. Gick vidare och tvättade husväggen mot gatan och  målade den. Fick täcka/tejpa dörr och fönster, egentligen det tråkigaste jobbet. Sedan måla väggen. Det postiva var att grannar jag känner, grannar jag inte känner gick förbi och sa enhälligt: vilket lyft, vad fint det blir!

Målning på G!

Tala om att bli sporrad till att måla! Högerarm värker, liksom axeln. Men det är övergående. Jag står ut med det. Jag glädjs åt resultatet! Och jag klättrar upp o ner för stegen,  stryker färg längs kanterna med en pensel, rullar på resten av färgen. Färgen är lite ”tjock” och tung att stryka på och eterniten drar  färg.

Med pensel längs taket

Idag hoppas jag södergaveln blir färdigmålad. Sen skall vi bara byta brädorna på gavlarna.

Tja, skaffa hus så blir det jobb, på gott och ont! Men man mår så bra av det!

3 kommentarer

  1. Grannarna hade rätt: vilket lyft, vad fint det blev! Har du målat med silikatfärg?


    • Oj, det minns jag inte. Tvättade väggarna först, Sedan målade jag, gick fortare och enklare än jag trodde!


      • Hej! 🙂 skulle du kunna lägga ut mer bilder på före och efter målningen så får man se? har samma typ av hus! 😀Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: