h1

Kvinna i förändring eller inte

19 augusti 2010

Idag var jag hos frissan. Håret har växt en hel del under sommaren. Mina slingor har försvunnit. Solen har blekt håret så det är vitt. Det är jag och Marlena Ernman! På några ställen kan man se mörkare fläckar i det vita. Kommer att bli som en svart-vit Zebra kanske. Men jag har bestämt mig. Jag skall INTE färga håret mörkt i år. Jag SKALL INTE!!!

Det är hopplöst dumt, varje år samma sak. Jag står inte ut med att vara blond eller vit som spunnet socker i håret. Och då, ja då köper jag färg och färgar håret mörkt brunt. Sen blir jag sur och får gå till frissan för att göra lite slinger och snygga till det. Där rycker hundralapparna lätt. Snyggt blir det! Men sen, efter knappa två veckor har det vita börjat växa ut. Det ligger som en vit mössa under det mörkbruna. Gräsligt fult – i år skall jag inte göra så. Jag skall ha min IDAG naturliga vita färg med mörka inslag.

Tjusigt! :-)) Men det får bli så – säger jag idag!

Besök hos frissan eller i provrummet i affären. Det finns inte många platser som man känner sig så …….  Ja inte vacker i alla fall. Eller?

Sen släntrar jag in i skobutiken. Vad hade jag där att göra? Hitta ett par leopardmönstrade stövletter! Prova dem! Tja, de är i alla fall annorlunda, och då, då passar det mig. Min egna stil! Affärsbiträdet är en ung söt flicka i en rödrutig bomullsklänning. Barbent och höga läderstövlar. Oj, jag vill också klä mig så! Men jag, i min ålder! Glöm det! Fast det är inte så lätt att glömma det när man är barnsligt förtjust i modet, mode för de yngre. Jag kan bara inte klä mig som en ”tant”. Visst låter det knäppt? Jag vill inte för allt i världen vara yngre, eller ändra utseende. Men jag vill – ja vad vill jag? Klä mig så där fritt och ta det jag känner för.

Leopardmönstrade stövletter

Skall sanningen fram så gör jag ju så, jag klär mig som jag har lust. Fast lite avundsjuk kan man bli på de yngre. Men byta, nej aldrig i livet. Jag är så nöjd med tillvaron och längtar efter att sluta jobbet och få bli ledigt resten av livet. Jag har gjort mitt på arbetsmarknaden. Nu vill jag ägna mig åt alla mina andra intressen och åt mig själv.

Det är vad jag vill, ge mig själv tid att ta vara på dagarna och göra precis det jag känner för – åh så härligt det skall bli. Vad har då vitt hår för betydelse – INTE nåt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: