h1

Sniglar och åter sniglar

13 september 2010

Var ute och gick med James Bond, när jag fick syn på denna lite annorlunda snigel.

Annorlunda snigel

Jag har tidigare råkat på en likadan snigel, men den var mycket större. Det är en Leopardsnigel (pantersnigel) de lär kunna bli 15 cm långa. Den första jag såg trodde jag var en orm först.

Leopardsnigel

Men sanningen att säga jag tycker sniglarna är ruskigt äckliga. Det till trots var jag tvungen ta ett foto med mobilen på denna lite ovanliga (här i alla fall) snigel. Men nästa bild är lite rolig, det känns, verkar som om de här två mördarsniglarna har kapplöpning eller?

Kapplöpning

Jag skulle föredra att de inte fanns så många av dessa slemmiga djur, ibland på cykelvägen får man kliva över dem. Vissa kvällar har jag plockat 20-30 stycken i min trädgård. Är man en mördare om man mördar mördarsniglar????

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: