h1

Sverige lägger ner Ambassader runt om i världen

08 mars 2011

Stoppa nedläggningen av Ambassader. I första hand pratar jag om Ambassaden i Hanoi. Den är av stor betydelse. Sverige och Vietnam har bra förhållande mellan sig. Vietnam öppnar upp för utländska investerare och företagare. Turismen ökar. Vietnam satsar mycket på att möta ökningen av turistnäringen. De har skolor för att utbilda guider och personal inom turistnäringen. Befolkningen tycker det är bra. Då när en Ambassad kan få en än större betydelse drar sig Sverige ut.  Helt fel, det är nu de skall satsa istället.

Ett land utan Ambassad är eller kan vara problem för svenskar som är på resande fot. I vissa fall finns det ett konsulat, eller en konsul. Ofta är konsuln inte svensk utan inhemsk. Blir du bestulen av pass mm i vissa länder föranleder det ett plan med destination direkt ett EU land. Du kanske får jaga runt i staden/landet du befinner dig för att finna en europeisk ambassad som kanske kan hjälpa dig.

Nej, Stäng inte ner Ambassaden i Hanoi, Vietnam = satsa istället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: