h1

Skata tog liten fågel

05 juni 2011

Förbaskade skata. Jag trodde småfåglarna och deras ungar lekte. När jag upptäckte att de betedde sig underligt åt. Går mot dem, får se en skata i höga gräset. När skatan får syn  på mig, tar hon/han sitt byte i näbbet och flyger över buskarna till grannen. I näbbet sprattlar den lilla fågeln med vingarna. Jag försöker upptäcka dem bakom buskarna och skrämma skatan så hon släper taget. Men inte, tvärtom, hon tar rejält tag och flyger med den lilla viftandes med vingarna.

Jag har tyckt om skator, de är vackra. Och innan i morse var en skata inne i köket. Innanför dörren står  nämligen påsen med viltfågelfrö och spannen med talgbollar. Jag hörde underliga ljud från köket, köksdörren öppen. Kommer ut i köket och där är skatan, hackandes på påsen med fågelfrö. DÅ skrattade jag. NU jagar jag bort varenda skata.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: