h1

Dammbygge i Tångaberg

12 juni 2011

I höstas grävde makens brorsöner upp för dammen, ett stort hål i trädgården. Det såg bra ut. Men dammduken dröjde, hösten kom följdes av vinter. Våren kommer och ingen dammduk. Arbetet stod liksom still. Men nu för ett par dagar sedan fick vi vår dammduk – alldeles för stor. Vi behövde 60 kvm och köpte 90 kvm. Så det finns till en damm till nu. Men duken lades i dammen och vi började fylla i vatten. I en stor tunna står den vita näckrosen och väntar på att bli planterad.

Men vad ser man när dammen fylls mer o mer med vatten. Nivåskillnaden i trädgården var större än tänkt. Det blir till nya planeringar för att lösa det, höja ena sidan, plana ut i den andra.  Solen gasar och värmer på ryggen när jag ligger och kantskär runt dammen. Resultat blir små små vattenblåsor hela ryggen. Men dammen blir bättre och bättre. Men än finns det mycket kvar att göra, måste få hem skiffersten och torvblock. Växterna är det sista som kommer i, först omgivningen.

Det är hur roligt som helst. Inne i källaren står akvariet med 6 guldfiskar som längtat i 2 år på att få komma ut och simma i en damm igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: