h1

Rymdskrot på väg till jorden

20 september 2011

Uppe i atmospfären finns massor av gamla sateliter, sputnikar och liknande. Nu är resterna av en satelit på väg till jorden, Den skickades upp för 20 år sedan. Mycket av den har brunnit upp, men 26 delar på totalt 532 kg är på väg till jorden. Enligt artikeln är 2/3 av jorden utpekad som landningsplats. I Sverige går gränsen för riskzonen strax söder om Varberg. Fast troligen brinner allt upp innan det  når oss och oftast faller det i havet. av 3 200 personer är statestiken att 1 kan träffas av skrot från himlen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: