h1

Divertiklar, ta en bit av tarmen

10 januari 2012

Tja, besök hos läkaren för att röntga magen igen. Denna gång väldigt noga, väl förbered kom jag dit. Läkaren kommer in och säger: Jaha då sätter vi väl upp en tid för operation. VA? Jaha, och….. Ja det är inget att vänta på. Rikligt med tarmfickor och förträngning. Inget som blir bättre, tre tarminflammationer på ett kvartal talar för operation.

Ops, ja det var väl bra….. ! Information, de tar en bit av tjocktarmen, hur mycket vet jag inte. Iväg för att kolla EKG, labbet för blodtagning, besöka narkosläkare, sköterska för  hälsokontroll. Blodtrycket var bra 140/80. Inte i mina öron. Jag brukar ha 120/70 eller så. Men efter besked om operation så klart det stiger. Om fyra veckor säger de då, mmm jaha slutet av januari.

Åker hem, papper med hur man skall förbereda  kroppen för ett maratonlopp. Jo tänk, du skall åka Wasaloppet och då skall du förbereda kroppens till ett maratonlopp. Visst, fyra veckor på mig, inga problem.

Men några dagar senare ringer de. Vi opererar dig onsdag nästa vecka, du läggs in på tisdag, om det är OK? Eh? Ja, det är det väl.  Förkyld, ringer dem igen. Ta ett halsprov för odling. Till husläkaren, inget problem med halsen. Så japp förbered dig!

Men, det blir ca 5 dygn på sjukhus, upp till 2 veckor konvalescent, sen 6 veckor inte lyfta, göra något tungt. Risk för bukväggsbråk. Endast promenader rekommenderas, inga trappor. Jösses, hur skall jag klara det? Söndag, granen barrar. Ops, om inte jag tar ut den nu, då får maken göra det. Vet han vad allt julpynt skall ligga och hur det packas. Allt barr. Nej, den åker ut. Så gick den vilodagen. Snabbt bort med pyntet i granen, fram med sågen och soppåse – ner med allt. Sopar upp drivor av barr. Dammsuger och torkar golven. Äldsta sonen kommer – oj du ser trött ut!

Om jag ser trött ut, är det inget mot hur jag känner mig. Men barnbarnen piggar upp och lilla Nellan har målat en tavla i olja med en rosa vacker tulpan (jag älskar tulpaner). Skrivit ett kort med 1000 kramar och hjärtan samt ”Vi är alltid med dig Farmor”. Då försvinner all trötthet. Älskade barnbarn! Duschar och kopplar av resten av kvällen.

Nu är det tisdag, dags packa en liten väska med toalettsaker innan det bär av till lab för mer blodtagning = vampyrer! Sedan till avdelningen för att förberadas inför Jack the Ripper!

Det känns pirrigt bli opererad och uppskuren, framför allt med tanke på min mamma – en annan historia. Men samtidigt skall det bli skön -efteråt. Kom igen om en månad då är jag pigg igen !?

Min vackra tulpan från Nell

Söndag morgon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: