h1

Estelle – en prinsessa är född!

29 februari 2012

Jag tillhör dem som tycker det var jätteroligt att vi fick en liten prinsessa. Att vårt kungahus lever vidare. Vi har ett gammalt kungahus som jag tycker vi skall behålla. Jag håller gärna på traditioner och i det innefattar jag även vårt kungahus. Med risk för att sticka ut hakan så tycker jag det här var roligt, inte bara för mig utan för Sverige.

Diskussionerna går höga om vår lilla prinsessan namn. Jag tycker föräldrarna gjorde rätt som valde själva. Diskussionerna går höga om kungahusets vara och icke vara. Liksom om att födas till kronprinsessa, arvtagare till kronan en gång i tiden. Somliga tycker inte man kan ärva titlar och att barnen själva skall få välja.

Men överallt i hela världen födds det barn. Av fattiga och rika, bönder och fiskare, missbrukare och studerande, i I-länder och U-länder. Tidigare var det alltid äldsta sonen som skulle ta över jordbruket efter sina föräldrar. En fiskares son fick ta över efter fiskaren. En risbondes son får ta över efter honom. Många barn föds och måste ta över föräldrarnas arbete, företag etc. Barnet kan inte välja sina föräldrar någonsin! De formas till att bli den de blir genom sina föräldrar och miljöde växer upp i, mm. Så jag förstår inte skillnaden i detta fallet, en prinsessa som tar över kronan efter sin far, hennes dotter tar över efter sin mor.

Vår prinsessa Estelle har dessutom fördelen att ha en kungling mamma och en ”vanlig” pappa. Hon får ta del av båda världarna. Detta kan göra henne till en bra kronprinsessa och drottning i framtiden – som vi inte vet något om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: