h1

Skottårsdagen 29 februari 2012 – våren i antågande

29 februari 2012

Skottårsdagen, den dagen då kvinnor/flickor ”får” fria till sina älskade. Kommentar till min man vid frukostbordet: hade vi inte varit gifta hade jag friat idag!

I morgon är det första mars. Snön har försvunnit. På vissa platser ligger isiga gamla ”snöblock” kvar. Det är dimma varje dag. Havet kyler och marken blir varm – dimma. En äldre fiskare sa för många år sedan till mig: När det har rykt från åkrar och mark fyra gånger – då är våren här.

I går hörde jag en avlägsen lärka, det kändes skönt. Mitt dystra vinterhumör lystes upp och den tråkiga nedåtgående spiralen vände uppåt. Det blir en vår även i år. Snödropparna blommar, jag köpte violer och satte i krukan på trappan.

Efter en period som konvalecent känner jag att livsandarna återvänder. Härliga känsla! Tarmoperationen tog en hel del på både krafter och humör. Men nu vänder det också.

Härliga promenader med James till ackompanjang av alla fåglar som drillar i varje buske och träd. På altanen i syd/väst läge och lä har vi redan intagit några lunchmåltider och kaffe. T o m en sovstund på soffan med en skön filt. James är lycklig kunna springa i trädgården, hämtande sin pinne som han får oss att kasta. Trots att han borde ta det lugnt. Men lite roligt måste han få ha – trots sina 12 år i februari.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: