h1

Hundutställning med Stella!

24 februari 2013

I lördags åkte vi på hundutställning i Strömma skola, Sätilla. Det var Stella och Charlie samt vi, Husse, Victoria, Nell och jag. Det var ruskigt kallt i ridhuset där vi tillbringade ca 8 timmar. Stella och Charlie tävlade i grupp 9, ålder 6-12 mån. Det var 2 hanar och 1 tik i den ålder, totalt fem Cavalier King Charles Spaniel. I grupp 9 deltog sammanlagt 92 hundar. Charlie tävlade mot en svart-vit hanne, som han mött tidigare. Charlie är pigg och gick helst på bakbenen för kontakt med matte, tyvärr vann inte han, trots att han i vårt tycke var definitivt vackrast.

Sen var det Stellas tur, hon var ensam tik. Fick hederspris och en mycket bra bedömning. Direkt efter det gick hon mot hanen som vann sin åldersgrupp. Stella vann och fick BIR. Sedan blev det en lång väntan. Som tur var kunde vi gå in i den varma cafeterian o dricka kaffe, äta medhavd matsäck.

Efter flera timmars väntan var det Nells tur att gå ”Barn med hund” med Stella. Det gick bra, Nell hade aldrig gjort det förr, inte heller Stella som inte gillade att ställa sig snyggt. Men de fick pris och det var roligt.

Flera timmars väntan igen, frysande, med Stella insvept i en filt i min famn. Charlie i Victorias famn. Sen blev det dags för den stora finalen, alla valpar som vunnit BIG skulle tävla mot varandra. Jag gick med Stella som vid det här laget helst ville vara i famnen. Att gå runt i ringen gick bra, men att stå vackert var inte någon höjdare. Helst ville hon klättra upp i famnen. Domaren tyckte hon var en liten cirkushund där hon dansade fram på bakbenen. Hon vann inget pris. Men dagen i helhet var lyckad!

Trötta och genomfrusna åkte vi hem till Varberg!

Fikapaus

Fikapaus

Barn med hund

Barn med hund

Nell och prisrosetterna

Nell och prisrosetterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: