h1

Stelopererad tumme

30 maj 2016

Operationen ”skära upp” tummen o handleden på Skärtorsdagen gick ju bra. Stort gips 2 veckor, ta bort stygnen, sydd både med över och understygn. Nytt mindre gips i 5 veckor. Bort med gips och stiften som var insatta i tummen. Nu börjar rehabilitering, träning med att böja yttersta delen på tummen, och träna handled etc.

Jag har bra läkkött så operationsären syns inte mycket av. Men tummen o handled fortfarande svullna och ömmar efter 2,5 månader. Fortfarande svårt, för att inte säga omöjligt göra enkla saker som ta på strumpbyxor, jeans, skära upp maten, jobba i trädgården, sopa golv, dammsuga och torka golv, hälla av vatten på potatisen mm

Men det har väl gått så där. Maken har fått hjälpa till en hel del. Jag tycker operationen gick bra, det var en stor operation då de av min egna led och en halverad sena gör en protes (av mitt egna material). yttersta leden SKA fungera – vilket den inte gör och det ställer till det, går INTE att greppa. Andra delen är stelopererad, och leden vid handleden ömmar o är lite stel Men i stort fungerar den.

Återstår träning och träning, besök till arbetsterapeut, kontakt läkare. Denna våren har varit jobbig, tar nästan på psyket. Först ögat sedan tumme och handled. Men nu skiner solen det är nästan 25 gr ute och då får man ta vara på det, inget gnäll här inte.

3 kommentarer

  1. Hej Monica, vad tråkigt att läsa om din tumme. Jag snubblade dock in på din blogg av en helt annan anledning, då jag googlade på tarmfickor. Jag har själv haft 5 inflammationer 2016, nu senast var jag inlagd på sjukhuset med dropp. Jag har nu börjat fundera över operation, men läkarna verkar tveksamma. Läste att du opererats och undrar om du har tid/lust att delge mig lite av din berättelse; hur operationen gick till, om du varit besvärsfri efteråt o.s.v.

    Önskar dig en riktigt härlig sommar med massa sol 🙂
    Många kramar Jenny


    • Hej, jag berättar gärna! Skicka mail till mig, då jag får din mail adress. Den får du mitt mobilnummer o h kan ringa istället – om du vill
      Hälsningar MonicaKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: