h1

Vi gjorde det, iskallt dopp!

25 januari 2021

Jippi! Vi gjorde det min väninna och jag! 23 januari eftermiddag tog vi ett iskallt dopp. Det var + 2 grader i både luften och i vattnet. Kylig vind, men tack och lov inte långgrunt längre. Det märkliga är, att det är kallt när man står i baddräkt och skall i vattnet, det är kallt när man är i vattnet. Men sen när man går upp och ställer sig på bryggan är det SKÖNT!

Jag har tumvantar med mig. Mina fingrar har varit förfrusna och jag får rätt ont i fingrarna efter badet. Känns som de dör! Sticker o gör ont! Rätt konstigt! Sen hem och duscha, massera fingrarna, ta nåt varmt att dricka, njuta och känna sig duktig. Jag vinter badar för första gången i mitt liv.

3 kommentarer

  1. Jag tog mitt första dopp idag. Och fick samma upplevelse med mina fingrar. Mina vantar frös genast fast i badstegen när jag skulle upp igen.
    Jag hittar inget tips om hur man ska undvika smärtan i fingrarna efter badet. Ska man kanske inte doppa händerna alls, utan hålla dem över vattenytan?


    • Jag såg av en händelse Nyhetsmorgon på TV4, Tisdag med Dr Mikael. Han pratade då om bl a förfrysta fingrar- Mycket intressant. Jag tog av mig mina ringar efter det. Eftersom fingrarna kan svullna. Titta på det. Kan varit tisdag förra veckan 2 februari 2021


    • jag har med mig tjocka tumvantar som jag tar på mig efteråt. Använder bara tumvantar när jag är ute och går med mina hundarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: