h1

Egen kommentar till sönderavlade hundar

14 april 2009

I filmen om sönderavlade hundar nämner de Cavalier King Charles Spaniel. Enligt filmen har man avlat dem så att de skall få små nätta huvuden. När man gör det så får inte hjärnan plats i skallen. Hundarna får fruktansvärda smärtor och måste opereras.

Under alla de år jag haft Cavalierer och kontakt med Cavaliers-klubben här i Sverige har jag aldrig någonsin hört talas om detta med små skallar. Visar filmen något enstaka fall eller existerar detta på riktigt? Rasen förekommer mycket i England, är det där de avlar fram hundarna med små huvud?

Är dessa uppgifter i filmen riktiga?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: