h1

Twitter o kvitter

22 april 2009

Twitter och Kvitter

 

Alltså twitter och kwitter. Finns en melodi som går ungefär: Då vill jag gung, gung, gunga, gunga med dig, Så vi kan sjung, sjung sjunga, sjunga …. Eller hur texten nu är – jag tycker att: Då vill jag twitt, twitt, twittra, twittra med dig, så kan vi kwitt, kwitt, kwittra, kwittra ihop… Låter kul!

 

Det var inte det jag skulle skriva egentligen. Jag bara känner en viss frustation över allt elände som händer i min närhet, men även på andra sidan jordklotet. En har en fd man som langar sprit, en annan har ett barn som blivit deprimerat, den tredje har blivit bedragen, den fjärde är sjuk, den femte har problem med ekonomi, någon blir uppsagd  p gr av övertalighet, det skjuts folk till höger o vänster i hemmet o på gatorna, på Sri Lanka flyr folk, självmordsbombare osv osv  i all oändlighet. Det krigas, det slåss och det är en massa elände.

 

Men å andra sidan finns det de som har det väldigt bra. En fått lönelyft, en annan fått jobb, den tredje kanske får en lägenhet snart, den fjärde går på skolan, ett par är nyblivna föräldrar, ett annat par åker på semester till värmen, våren gör framsteg man släpper ur korna på bete, det blommar överallt, livet är underbart. Det gäller bara att se allt det positiva och vackra runt omkring sig och ta vara på varje dag.

 

Själv mår jag förträffligt bra, lyckligt gift, tre stora barn som har det rätt bra. Två barnbarn som är ljuvliga. Jag jobbar varje dag och trivs med det. Fast jag ser fram emot att bli ledigförklarad om några år. vill jag förverkliga mina drömmar. Ledigförklarad är ett bättre ord än – gå i pension. Det låter så gammalt och trist, lite som att bli utgallrad. Ledigförklarad är bättre, låter gladare och positivare. Ledig att ägna sig åt sånt man inte hunnit med tidigare ex resa jorden runt med en ryggsäck.

 

Det är vår, jag har lust byta ut allt i garderoben. Jag vill städa hela vårt lilla radhus. Väntar på att James Bond skall bli opererad den 4 maj, på min namnsdag – Monica. Jag önskar min lilla täppa växte ett par meter och blev lite större. Önskar ibland att dagarna var dubbelt så långa, så jag hann med allt jag har lust att göra.

 

Det  här var twitt, twitt twittra med mig som blev kwitt, kwitt, kwittra ihop…….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: