h1

Midsommarblommor

22 juni 2009
Midsommaräng

Midsommaräng

Midsommaräng

Midsommaräng

Tog en promenad upp till ängen och dammen tidigt på midsommarafton. På ängen är det fullt av midsommarblommor. Men även ett litet rådjurskid. Tydligen går där en hel rådjursfamilj i skogen. Men just idag stod det lilla rådjuret och åt mitt bland blommorna. Jag försökte smyga mig runt utan att skrämma det. Men jag misslyckades.

Uppe vid dammen är full aktivitet på änderna. Men tyvärr inga andungar. Det var lika förra året. Har en otrevlig känsla av att det finns sådana typer som förstör andäggen. För några år sedan var här nästan 30 andungar. En häger var på besök en dag tidigare, idag var det en liten sothöna som simmade med änderna i dammen.

Tärna och änder

Tärna och änder

Idag, måndag, gick jag för en kvällspromenad med James upp till ängen. Det lilla rådjuret stod mitt bland blommorna igen. Med stora ögon och öronen spetsade iakttog det mig. Idag vände jag och lät rådjuret äta ifred.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: