h1

Livet är en rutchkana

03 augusti 2009

Förra sommaren förberedde vi bröllop coh bröllopsresa med Transsibiriska järnvägen, en resa på sex veckor. Mycket tid gick åt till detta. Bröllopet med ca 80 gäster, allt skulle fungera, resan med alla tågbyten, boende, flyg mm skulle också fungera. Sedan kom sex veckor med  underbar avkoppling.

I år trodde jag/vi att det skulle bli en lugn o skön sommar, med sol och bad. Men så blev det inte. Första delen av sommaren, eller rättare sagt senare delen av våren var otrolig, med temperaturer up till 30 grader, och 22 grader i havet. Men sedan kom det dåliga vädret. Till o från har det regnat och blåst, solen skiner ibland. Ingen semester, vi tänkte spara till hösten och ta en resa till solen då.

Men så blev det ändringar i det hela. Diskussionerna vi haft under flera år fram och tillbaka om att skaffa ett hus blev intensivare och vi fick andra infallsvinklar än tidigare. Alltså sökte vi hus. Och fann ett hus. Lagom stort för oss, skapligt stor trädgård, bra läge. Vi slog till och köpte det. Annonserade ut vårt radhus, vilket blev sålt på knappt två veckor. Det kändes  och känns väldigt bra.

Vi har även under flera år dryftat frågan ta över min mans föräldra hem i Kungsäter eller inte. Det blev inte. Vi har pratat om att ev. få stycka en tomt och bygga en mindre stuga som senare kan bli permanent. Men det har inte blivit nåt med det heller.

Men i går blev det. Vi kan få stycka en tomt i sluttningen och sätta en liten stuga där. Utsikt över Fävren och skogen på andra sidan. Kan inte bli bättre.  Så mycket av våra, kan man kalla det drömmar slog helt plötsligt in.

Detta innebär nu att det blir ingen lugn sommar, den har dessutom redan kommit in i augusti. Utan nu har det varit en period med hustittande, kontraktskrivning, annonsering av vårt radhus och visningar. Visningar som förutsätter ett nästan uttömt hus. Vilket innebar packa och åter packa undan kläder mm, röjning i tvättstuga, klädkammare och vind.

Nu återstår att packa allt vi äger och har för att kunna flytta in i vårt nya hus första september, städa ur det och göra det snyggt för de nya ägarna som flyttar in den första oktober.  Dessutom kontakta lantmäteriet, byggnadsnämnden för att komma igång med tomten i Kungsäter.

Så planering av huset, nya garderober, skåp till köket, hur gör vi med tvättstuga o dusch, trädgården, altanen….. Mycket att tänka på. Vidare planering av stugan, storleken, modell, väg, vatten, avlopp …….

Var det någon som sa nåt om en lugn och skön sommar? Inte i år men nästa år kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: