h1

Klimatförändringarna förstör jorden

13 december 2009

Hur skall man göra för att förhindra att glaciärerna inte smälter de kommande 20 åren? Den frågan ställde Jamal. Floden han badat i när han växte upp, med rent fint vatten som kom från Kilimanjaro, Tanzania, , är i dag smutsig och har nästan inget vatten. Svaret! Folk får flytta. Tidigare fanns gott om frukt som människorna kunde äta, man behövde inte laga mat varje dag. Idag finns det nästan ingen frukt, vilket gör situationen tuff för dem. Träden försvinner av den globala uppvärmningen. Kilimanjaro, världsarvet torkar ut och paradiset försvinner.

Dessvärre är det ju så, att växthusgaserna stannar i atmosfären 100-tals år. Det vi gör i år, ger resultat om 50 år tidigast.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6283182.ab

Vi måste alla hjälpas åt för att stoppa klimatförändringarna. En sak jag personligen tänker på är alla gamla AC (airconditioner) som finns jorden runt. Jag tänker på alla gamla kylskåp. Freonet stiger sakta upp i atmosfären, tar ca 80 år. Hur kan man bli av med alla dessa miljoner kylskåp, AC mm som förorenar så mycket? När jag, mina barn växte upp fanns det gott om vilda djur i naturen. Många djur har försvunnit, finns bara på  zoologiska parker. Men orsaken är för noshörningen mfl inte bara klimatförändringen utan tjuvskyttar som jagar för hornet skull.

Vi måste göra något!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: