h1

Regnskogen avverkas, klimatet hotas!

13 december 2009

På Borneo, världens tredje största ö, skövlas 13 miljoner hektar regnskog varje år. Det är tre gånger Danmarks yta. Här levde tidigare orangutanger, skogselefanter, azurblå flugsnappare och kungskobror. Nu planteras oljepalmer som  snabbt breder ut sig, med syfte att försörja mat- och fordonsindustrin med råvara.

Citat: Skogarna är en omistlig del i vattnets kretslopp och därmed för det lokala och regionala klimatet. Amazonas kan liknas vid ett gigantiskt regnmaskineri. Det beräknas att varje droppe regn, som förs in från Stilla Havet, faller minst sju gånger över skogen innan den förs ut över Atlanten”

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/miljo/article6277831.ab

 Just nu skövlas stora ytor av världens tropiska regnskogar. Något som kommer få förödande konsekvenser för klimat och djurliv om inte avverkningen bromsas nu. Skyddet av regnskogen är en av världens ödesfrågor, skriver debattörerna.
Hur kommer det se ut på jorden om 20-30 år? Hur utarmad är inte jorden om vi inte gör något?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: