h1

Snöyra över oss, långt från Dao Tuan Chau

27 januari 2010

Så här i vinterns tider när snön yr utanför fönstret. Stundtals blir det nästan regn, en tag var det som vassa nålstick av något som verkade vara miniatyrhagel. Då, då längtar man till sol och värme, resa ut och få bara finnas till. Vandra på en strand, besöka marknader, sitta och äta något man inte vet vad det är, men som smakar gott. Ta ett dopp i havet som glittrar blågrönt och har en behaglig temperatur. Åh, drömmar, drömmar så skönt drömma sig bort.

Då i mitt drömmande kom jag att tänka på en ö, Dao Tuan Chau, vid Ha Long Bay i Vietnam. En delvis konstgjord ö, eller inte alls konstgjord. Den har fått förbindelse till fastlandet med en lång bro. Ute på ön finns allt man behöver för rekreation. Golfbanor, tennisbanor, bad, restauranger, båtutflykter, stor utomhusscen där man bl a kan se det mest fantastiska  hologram. Restauranger, historisk museum, en plats som Ho Chi Minh valt som sin viloplats. Den ön är en upplevelse, annorlunda, uppbyggd för att tillgodose alla krav inhemska liksom utlänska turister önskar.

En länk till denna ö: http://www.halongtravelguide.com/dao-tuan-chau.htm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: