h1

Underbart med snö !

21 februari 2010

Varje vinter klagar vi och säger: ”Tänk om det ändå kom lite snö, istället för det här gråa, regniga vädret”.

I vinter har vi fått snö, det mesta enligt mätningar utanför Halmstad sedan 1905. Nu klagas det: ”Nu räcker det med snö, nu får det vara nog!”

Visst för många är det ett elände med snö. Tidningsbud och brevbärare, renhållningen, utryckningsfordon m fl. Men visst är det skönt? Det är ljust och rent ute – i alla fall tills det börjar tina upp och smälta. Barnen  har roligt i snön, hur länge sedan är det som barnen på västkusten kunde ha så roligt i snön? Vi skottar och skottar, det kommer ny snö och vi skottar igen. Tak ramlar in, håller inte för tyngden av snön. Ser just vårt tak …. Ja, någon får nog gå upp och skotta ner det också, snön alltså. Vi byltar på oss massor av kläder, skidbyxor, jacker, mössor och vantar plockas fram ur sitt ide. Pulkor tar slut i affären.  Vi kan njuta så länge det varar, bara gator och vägar är rena och trafiken fungerar. Skottningen på trottoarerna är inte att glömma. Många kan knappt gå ut för risken att ramla. Men tids nog kommer våren och efter den sommaren. Kan vi hoppas på en lika fin sommar som vintern varit – undra det! Men hoppas kan vi!

2 kommentarer

  1. Det räcker visst med snön, och minusgrader. Nu försöker jag tina upp här..


    • Håller med dig, det räcker nu. Men jag tycker det är skönt slippa regnet. Tänk om ALL snö kommit som regn!!!! Ve o Fasa!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: