h1

Vimsiga kommunpolitiker, eller?

16 mars 2010

Alltså jag fattar inte nåt. Nu ser jag rubriken i HN att Varbergs kommun funderar på om fler skolor skall börja laga mat i egna kök????

Då funderar jag, det är inte många år sen om det ens är det, som kommunen bestämde att inga skolor skulle laga mat. Så tog man bort köken. Maten skulle göras på ett ställe och köras ut – billigare. Men ibland bedrar snålheten….

Dessförinnan skulle maten lagas i köken ute i skolan. Skolorna utrustades med fina kök. Maten kom på bordet nylagad och fräch. Det var bästa sättet – DÅ!

Citat ur HN: Segregationen måste lösas. Och det är dags att se över om fler skolor kan laga sin egen mat. Det var några av politikernas budskap på gårdagens skoldebatt, som blev lite av en valupptakt.

Eva-Lena Repfennig (MP), påpekade att hennes parti motionerat om mer ekologiskt och närodlat i skolan.

– Vi är för en helt annan modell än i dag. Vi kommer arbeta för att fler skolor får tillagningskök, så att de har större möjlighet att påverka vad barnen äter, säger hon.

Jörgen Warborn framhöll att skolmaten visserligen ligger under servicenämnden, men berättade att samtliga ledamöter i arbetsutskottet är öppna för att låta några skolor testa att hantera matfrågan lokalt, inom ramen för den egna budgeten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: