h1

Möt våren i Paris. Nej men i Mongoliet eller?

24 mars 2010

Nu är det äntligen dags för vår tjänsteresa till Vietnam via Mongoliet och Kina. Denna gången med flyg istället för Transsibiriska Järnvägen. Inte för att vi inte gillade det. Utan för att vi inte har tid denna gången. För att åka Transsibiriska Järnvägen var en upplevelse. Lika mycket som det var totalt avstressande och skönt. Samt intressant både utanför tåget och inuti, med alla ryska passagerare. En sådan resa kan jag verkligen rekommendera. I Ulan Bator skall vi träffa ägarna till UB Guesthouse och titta på utflykterna de har. Många väldigt fina utflykter, allt från dagsturer till upp till 17 dagars tur.

I Mongoliet har vintern ännu inte släppt taget, det är minus 10 grader och mer på natten. På dagen är det +/- 0 gr. Men vinden gör att kylan blir betydligt kallare än detta. I Mongoliet har de haft en av de värsta vintrarna på många år. Många familjer har blivit utfattiga p gr av att djuren inte har kunnat beta utan de har dött. Mycket tragiskt för många nomader.

I Kina, stannar vi till i Peking, kollar upp lämpliga utflyktsmål och bra hotell innan vi reser in i Vietnam. Vi börjar i norr och slutar i söder. Hanoi är franskinspirerad stad så där lär vi väl möta våren – om den inte är förbi och har övergått till nästan sommar.

I Ho Chi Minh City skall vi bo på det ärovördiga hotellet Rex. Det blir skönt efter att ha bott 2 nätter här och 2 nätter där, olika hotell, olika standard. Avslutningsvis åker vi till Phu Quoc och bor på ett litet ställe vid havet. Därifrån skall vi titta på andra hotellalternativ, stränder osv.

Sen flyget hem till Sverige som förhoppningsvis är av med all snö i alla fall i södra delen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: