h1

Tvitter – Vårdagsmorgon

11 mars 2012

05.55 James skäller och vill ut i trädgården på toaletten. Släpper ut honom i 5 min. Månen är uppe, ser ut att vara full, men oj så vacker!

06.10 Dags sova vidare – söndagsmorgon!

06.30 Det tycker inte James, skäller o vill ut IGEN! Nej, säger jag. Lägger kudden över huvudet

06.45 Ger upp! Jag kommer, säger jag till James, som forsätter skälla. Snabb morgontvätt och tandborstning

07.10 Ute, en glad hund traskar med lätta steg ut på gatan. Vilken morgon, inte ett moln, fågelsång i varenda buske, inte en vindpust. Ser en morgontrött kvinna i morgonrock hämta in söndagstidningen.

Vi går sakta mot havet. Det var -3 gr när vi gick ut, men det känns inte kallt. James brukar vilja vända efter en liten bit. Idag fortstätter han framåt. Det går sakta, men ändå. Ser en ekorre skutta över vägen. Kommer upp på kulle och ser havet, spegelblankt. Balgö ser ut att flyta över havet. En flock svanar glider fram utanför Balgö Brygga. De lyfter och vingarna slår mot vattnet.

Inte en människa, inte ett ljud mer än fågelsång, strålande sol fortfarande inte ett moln. Går rundan mot den lilla viken. Där brukade det ett svanpar häcka. Men på sensommaren var bara en svan kvar, som ensam gled runt i viken. Idag är svanen tillbaka, ensam. Blir lite vemodig när jag ser den ensamma svanen. De lever ju alltid i par. Undrar, skaffar de sig inte en ny maka om den andra går bort? Tror inte det!

Längre upp längs strandkanten kommer en skrockande fasantupp och flyger. James o jag skrämmer upp en duva som satt i en enbuske och flög ut rakt framför oss. Vi blev skrämda.

Fler vaknar och kommer ut till brevlådorna för att hämta in morgontidningen. Vår promenad är slut. Tog 1 timma nästan exakt att gå 2,44 km. Det gick sakta! Men har man en liten hund som är 12 år och lite problem med bakbenen så får det ta den tid det gör. Jag var glad han ville gå längre idag.

Dags för frukost och klockan är bara lite över åtta. Temperaturen har stigit 6 grader, nu är det +3 gr

Morgonstund har guld i mun

Vy över havet från Balgö Brygga

Vårmorgon, en ensam svan i viken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: