h1

Personalen värda guld på Demensboende!

31 mars 2012

Besökte min   91 åriga pappa idag på Demensboendet, där han bott i snart 6 år. Vi sitter och pratar, känns ganska bra. Han verkar vara med i samtalet. Så hör jag hans mage mullra. Han säger att han behöver gå på toaletten.  Men han vill inte gå. Efter en stund ställer han sig upp och skall gå till WC, men vet inte var det är. Dörren är ca 2 m från honom. Jag visar honom dörren.

Personalen kommer med kaffe till  oss. Jag upplyser att han är på toaletten. OJ, säger hon. Knackar på dörren och går in. Sedan tar allt en stund. Det slutar med att han kommer ut i nya fina kläder. Jag behöver inte säga mer. Inte mer än att personalen gör ett fantastiskt jobb, de är otroligt duktiga. Oavsett situation så reder de ut den, utan ett gnäll. De ler och ”daltar” med de som bor där.

Min pappa får syn på mig och utbrister: Hej är du här, vad glad jag blir att du har kommit!

Tja, en timmes samtal fanns inte längre, vi började om.

Stor eloge till all personal som gör en sådan insats för våra äldre och ger dem en värdig tillvaro.

One comment

  1. Jag har jobbat på ett boende för dementa. Det är helt fantastiskt roligt men oxå utmanande.
    Saknar det ganska ofta…

    Men mitt jobb som tandsköterska är mindre slitsamt och jag träffar härliga åldringar även där 🙂Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: