h1

Vinterbadande – 2020

02 november 2020

I somras var det väldigt varmt och skönt nere vid bryggan. Soliga dagar och bra vattentemperatur. Varje morgon började med att vi, min man och jag tog på badkläder, en handduk och körde de 800 meter ner till havet. Ibland tog vi med frukosten dit.

Badade, simmade och njöt i fulla drag. Livet kunde inte vara bättre. Vissa helger packade vi picknickkorg, gick ner till stranden. Badade och packade upp vår medhavda kvällsmat och en flaska vin. Efter måltiden tog vi ett dopp till och gick hem.

En tidig morgon när jag var vid bryggan själv pratade jag med en kvinna där. Hon hade fortsatt bada när hösten kom förra året. Badade sedan hela vinter. HU, tänkte jag. Så kallt!

Men sommaren gick, vi fortsatte våra morgondopp. Ett bra sätt att vakna på. Vissa mornar var det vindstilla, soligt och skönt. Vissa molniga och kalla vindar svepte in. Men vi fortsatte åka ner varje morgon. De mornar min man arbetade tidigt åkte jag själv ner och badade. Simmade runt flotten.

Det blev kyligare september gick, temperaturen sjönk på vattnet. Men fortfarande väldigt skönt för en simtur runt flotten. Så blev det oktober, vem hade trott att jag skulle bada så kallt, som det nu började bli. Vissa dagar var vattentemperaturen bara +6 grader. De tog upp flotten. Men vi simmade den sträckan runt ändå.

Oktober gick och nu är det november. I går 1:a november och jag åkte ner vid lunchtid och badade. Det var nästan en sommardag igår. Temperaturen på vattnet var +8 grader i luften +13 grader. Satt på ljugarbänken tillsammans med en väninna och njöt i solen.

Det är många fler än jag som kommit på att det är skönt att bada. Det är dessutom nyttigt – har jag läst/hört. Så jag kommer att fortsätta så länge jag inte tycker det isar i kroppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: