h1

Katter – livsfarliga?

03 januari 2009

James tunga splittad av en kattkloJames tunga 1½ cm splittadEfter en timmes lång skön promenad närmar vi oss hemmet. Då plötsligt utan förvarning en katt hoppar upp på ett staket intill sin ägarinna. Ca 20 meter från oss.

Vi går framåt, skall svänga ner till vårt vid staketet. Ca 5-6 m innan hoppar katten ner. Går målmedvetet, tar sats och kastar sig över James. Chockad backar han, kommer inte undan den ilskna katten. Jag försöker parera med benet men utan resultat. Tar upp James. Går fram till damen  och säger några väl valda ord om hennes katt. ”Katter är sådana, det måste alla hundägare veta. Håll ordning på din hund!” Min hund gick kloss vid  mig, gjorde inte ett utfall mot din katt, sa jag o gick.

Ett par steg senare ser jag James blodiga nos. Vänder om, arg, upprörd och rädd. ”titta vad din f-b katt gjort!” Vad tror ni hon säger? Just det. Det är inget fel på hennes katt osv… Det slutar i alla fall med att jag skäller ut henne och kallar henne för sånt jag aldrig trott om mig själv att säga till någon. Sen går jag. Det visar sig när han är tvättad att katten har splittat hans tunga 1½ cm. Vi får till veterinären och sy ihop hans tunga. Det gjorde ont på honom, det kostade oss pengar. Jag polisanmälde katt o ägare – utan resultat. Fler hundar har varit angripna tidigare och även efter, men ingen har skadats! Tja, vad gör man?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: