h1

Svenssonlivet en dröm!

03 mars 2009

Det hade man nog inte trott att dagens ungdom skulle ha Svensson-livet som en dröm. Fast vid närmare eftertanke kanske ändå. De har växt upp med plastmammor och plastpappor, halvsyskon både här och där. Ofta kanske känt sig inte höra hemma någonstans. De har blivit lämnade på dagis o fritids av en förälder hämtad av en annan. Varje helg, framförallt julen ställer till det, morföräldrar, farföräldrar, den nya sk pappan eller mammans föräldrar, plastmormor osv. Var skall de fira julen?

Kanske de tycker Svenssonlivet dvs en kärnfamilj vore underbart, trygghet och gemenskap. Vi kanske har nåt till en punkt då de unga som levt upp i en splittrad värld vill ena den, vill ge sina barn den trygghet de själva aldrig fått.

När det gäller jobb och utbildning så påverkas man av dagens situation. Man vill skaffa sig utbildning och ett arbete. Därefter förverkliga planerna man hade och skaffa bostad och bygga upp en trygg tillvaro för sin familj. Jag tror att själva inställningen till livet har förändrats en del.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4551171.ab

One comment

  1. Det är bekräftat – Det är inne att leva ett Svensson liv. Man har gjort en undersökning som visar att de är ungdomens dröm att vara en ”Svensson”.
    Tänkt vad saker o ting förändras!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: