h1

Kistor krossas

09 april 2009

Just sett ett program om begravning. Kyrkovaktmästaren i Vännäs är åtalad för att ha krossat en kista med skopan när graven skulle fyllas med jord. I samband med det bankar man med skopan på kistan så att kistan krossas för att slippa sättningar i jorden. Programmet har i sin undersökning runt landet konstaterat att detta är vanligt. Dessutom vattenfyller man graven.  Många präster och ansvariga säger sig inte veta något om detta. Men ändå visar undersökningen att det är brukligt landet runt.

Alltså kistan krossas när man skall fylla graven för att undvika sättningar i jorden. Den stackars kyrkogårdsvaktmästaren i Vännäs får stå som någon slags syndabock inför alla. Trots att det allmänt förekommer.

Konstaterar att jag vill inte ha kistbegravning. Hör vidare att man stjäl tandguld från de avlidna. Kan detta vara sant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: