h1

Hundar rädda för påskraketer

12 april 2009

Visst är det vackert med raketer, himlen blir fylld av färgsprakande stjärnor som faller ner. Men det är ETT stort problem. Problemet blir aktuellt varje nyår och varje påsk – RAKETER och till viss del SMÄLLARE!

Hundar, katter, fåglar och även andra djur, men även människor är rädda för smällarna som det innebär. Inte bara smällarna utan även det tjutande ljudet från raketerna när de flyger upp i luften.

Rädd för raketer

Rädd för raketer

Vår James är fruktansvärd rädd för smällarna. Det blev han efter en händelse då några ungdomar kastade smällare väldigt nära honom. Det är knappt han går ut för att göra ifrån sig, han äter inte. Han går runt mina ben inomhus så att jag snubblar över honom. Enda sättet är att ”droga” honom med tabletter, när man går hemifrån sätter jag på radion på hög nivå på båda våningarna, fäller persinenerna, tänder lamporna – trots det hör han det vinande och smällande ljudet från raketerna.

När vi varit borta på kalas och kom hem kallade vi på honom för ett litet toalettbesök. Han kom inte. Vi gick in och letade. I klädkammaren i ett hörn med skor hade han trängt in sig, där låg han och kom inte fram.

Så visst är det vackert att titta på men det finns en baksida man inte skall glömma. Vad man kan göra åt det? Inte smälla i bostadsområden, begränsa smällandet till nyårsafton och påskafton. Man behöver inte börja redan på juldagen och smälla tills skolan börjar i januari. Man behöver inte börja smälla på Skärtorsdagen och hålla på till och med Annandag påsk.

Tänk på alla djur, hörselskadade och andra som är rädda för smällar – skjut inte på annan tid än nyårs- och påskafton.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: