h1

Svininfluensa

15 november 2009

I mitt huvud råder det en massa frågetecken. Vaccinera sig eller inte? I farozonen eller inte? Är förkylningssymtomen början till Svininfluensa?

Stundtals tycker jag att det överdrivs väldigt. Människor har gott bort i den ”vanliga” influensan. Nu sätts det mer i fokus att människor dör i Svininfluensan. Sprutan ger smärta o du kan bli sjuk när du får den en dag eller så, inte alla blir det.

Du måste ta sprutan i omtanke för dina närstående och andra, för att skydda dem. Skall jag ta en spruta för att skydda andra? Men om de redan tagit en spruta, varför skall jag då ta en?

Fast givetvis kan jag ta en spruta, även om jag troligen inte är i farozonen. Men vad är det i sprutan, vad händer om några år?

Vilka vimsiga tankar som snurrar bara för frågan: spruta eller inte spruta? Framförallt för mig som haft Asiaten, Hongkong och nästan alla andra influensor, jag är ju med andra ord immun, eller inte ???

One comment

  1. Har det hänt något med de som tagit influensavaccin alla andra år? Vad jag vet är det samma innehåll som vanlig influensavaccin.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: